Je kunt mij wakker maken voor deze falafel Slow Bowl. Het is gezond en super relaxed eten. Lekker om op schoot onder een dekentje op de bank te eten. Daar draait het eten uit een bowl om! Het heeft de culinaire wereld overgenomen en ik deel vandaag een heerlijk recept met jullie. Je kunt er ontzettend veel  mee variëren met wat je in huis hebt!

Falafel (7-8 stuks)

  • 220 gram kikkererwten
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 tl olijfolie
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 tl gerookte paprika poeder
  • 2 tenen knoflook
  • Peper en zout

Het makkelijkste is om alle ingrediënten in een foodprocessor te maken. Heb je die niet? Stamp de kikkererwten met een stamppot stamper. Maak er balletjes van of mini burgers. Neem een koekenpan en verhit er wat olijfolie in. Zet het vuur op middelhoog vuur. Bak de falafels lekker krokant voor 2,5 minuut per kant.

Bulghur salade

  • 1 pak bulghur
  • 1 zak linzen (200 gram)
  • Rasp van 1 citroen en het sap
  • 1 klein bosje platte peterselie
  • 50 gram feta
  • 1 eetlepel extra virgin olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Kook de bulghur 7 minuten. Giet af en laat 10 minuten uitstomen. Voeg daarna de linzen toe en roer goed door. Hak de peterselie fijn, rasp de citroen en knijp het sap eruit. Breng de salade op smaak met de feta, olijfolie en peper en zout.

Garnering

  • Plakjes biet
  • Wortel
  • Rucola
  • Chilipeper
  • Cherrytomaat
  • Lente ui
  • Geroosterde paprika
  • Feta
  • Tuinkers
  • Zwarte sesamzaadjes

Deze ingrediënten zijn natuurlijk optioneel en jij mag toevoegen wat je maar lekker vind!

Deze bowl is echt een ‘eye’ catcher en heel erg makkelijk om te maken ::: GENIETEN!!!

Alweer een heerlijk recept van onze kok Imana Grashuis!!!

LEAVE A REPLY