Voelen jullie ook al de lentekriebels? Ik namelijk wel! EN daarom maakte ik deze heerlijk frisse aardappelsalade met een super lekkere dressing die alle smaken van de salade bij elkaar brengt. Wat zo leuk is aan dit recept is dat je het lekker als lunch kunt nemen of mee kunt nemen naar een picknick waar je indruk kunt maken op familie en vrienden OF lekker als lazy diner. Kortom je kunt er alle kanten mee op!

schermafbeelding-2017-03-31-om-09-57-33

Wat heb je nodig?

SALADE:

  • 1 zakje Roseval aardappelen
  • 150 gram doperwten
  • 10 radijsjes
  • Little gem sla
  • Lente ui
  • 1 zakje haricots verts
  • Jonge geitenkaas
  • Halve avocado
  • 2 eetlepels kappertjesAVOMAYO DRESSING:
  • Halve avocado
  • 5 eetlepels Zaanse mayo
  • 2 eetlepels appel cider azijn
  • 1 eetlepel bloemenhoning
  • 2 eetlepels doperwten
  • Peper en zout
  • Sap van een halve limoenGARNERING: Hazelnoten, alfa alfa en bieslookWat moet je doen?Kook de aardappels in de schil totdat ze gaar zijn. Laat ze daarna goed afkoelen. Halveer de aardappel en leg in een kom. Kook de haricots verts in 5 minuten beetgaar en spoel daarna af met koud water zodat ze mooi groen blijven. Snijd alle groenten en leg bij de aardappels in de kom.Voeg alle ingrediënten van de dressing toe aan een blender of keukenmachine. En mix tot een gladde massa, tot slot breng op smaak met peper en zout.

    Garneer de salade met de noten, fijngesneden bieslook en alfa alfa. En als je de salade mee op pad neemt, neem de dressing lekker apart mee zo blijven alle groenten mooi knapperig! And ENJOY!

Alweer een waanzinnig recept van onze kok Imana Grashuis!!!

Laat een berichtje achter