17121537_1410308655686750_1790587953_o

Dit jaar draait het allemaal om de avocado en vooral avocado on toast! Perfect als ontbijt of lunch. Krokant authentiek brood met romige avocado is gewoon een match made in ‘heaven’. Ik vond het wel tijd om dit simpele gerecht een variatie te geven en wel op twee verschillende manieren!

17093023_1410308665686749_1013459719_o

Wat heb je nodig voor twee boterhammen?

  •  Twee meergranen boterhammen
  •   1 eetrijpe avocado
  • 20 gram feta
  • Paar plakjes gekookte rode biet
  • 1 citroen
  • Specerijen: peper, zout en gerookte paprikapoeder
  • Halve lente ui
  • Garnering: tuinkers, bladpeterselie, zwarte sesamzaadjes, walnootjes en rucola

Wat moet je doen?

Neem je twee boterhammen en smeer er elk een theelepel olijfolie over. Grill twee minuten aan elke zijde. Zet daarna even apart. Halveer de avocado en prak elke helft op een boterham. Breng 1 boterham op smaak met citroensap en de rasp van een halve citroen. Een snufje gerookte paprikapoeder, peper en zout. Garneer met rucola, bladpeterselie en sesamzaadjes.

De andere avocado toast beleg je met gesneden bietjes, feta, lente ui, walnoot (heel fijn gehakt) en frisse tuinkers.

Beide avocado’s zijn een ware smaaksensatie en heel erg simpel om te maken! GENIETEN!

Een heerlijk recept van Imana Grashuis

Reageer

  1. Maritz zegt:

    OOOOOOHHHH ik ren naar de winkel ::: alle avocado’s OP … komt vast door jouw heerlijke recept Imana!!!

Laat een berichtje achter